Hyr En Pensionär?

Jag och J såg just ett program på SVT om pensionärer som får jobba på ålderns höst genom ett företag som heter Hyr En Pensionär. Grundaren av Hyr En Pensionär, Rune Danielsson 68 år, upptäckte att det fanns så många kunniga pensionärer som vill fortsätta jobba efter sin pensionering genom att både få tillbaka den sociala biten och tjäna lite extrapengar utöver sin pension och genom detta leva " det goda livet" ( citat från SVTs program) . Han upptäckte även att det fanns åldersrasism och ville genom sitt företag motverka denna. På företagets hemsida kan man läsa varför en pensionär är bättre än en "vanlig" människa.

Missförstå mig inte, jag missunnar inte pensionärer lite extrapengar, men det här är människor som har jobbat och tjänat pengar hela sitt liv. Vore det inte rimligare att ge ungdomar en chans att komma ut i arbetslivet på nåt sätt istället för att gå arbetslösa och behöva vända sig till sociala myndigheter osv?

Å andra sidan vill säkert inte dagens ungdom beatta sig med de tjänster som Hyr En Pansionär erbjuder ( t.ex.
Barnpassning, flyttstädning, social service för äldre, läxläsning, trädgårdsarbete, vård av sjukt barn osv.) Dagens ungdom vill tjäna massa pengar och inte göra nånting ( som jag typ).Egentligen handlar det om att de äldre har en annan sorts arbetsmoral, de har slitit hela livet och är vana vid det.

Äsch, man kanske skulle hyra sig en pensionär?

xoxo


Våga vägra saxofon

Är det någon mer än jag som tycker att saxofon är ett obehagligt instrument? När det inte gör ljud ifrån sig så är det väl okej, men jag freakar ur när jag hör saxofonljud. Tänk lite 80´s musik och dansband sådär. Jätteobehagligt. Hu.

Dock har jag funnit en låt som innehåller sagda instrument, fast ändock är rätt bra. Eftersom jag fortfarande inte har lärt mig hur man klistrar in ett youtube-klipp så får ni länken här. Det är inte bara saxonfonen som gör att detta egentligen inte är min kopp te, jag är inte ett stort technofan. Nej, ge mig lite härlig skaka-stjärt hiphop eller r'nb närsomhelst.
Dessuom, varför ska det ofta vara nakna brudar i technovideos? Vad har jag missat?

xoxo

Första advent

Det är redan första advent, det är inte klokt vad fort tiden går. Idag har jag jobbat, det var fyra timmars full rulle med massa folk som ville ha sina paket inslagna, så det gick rätt fort.
Efter jobbet skulle jag och J julpynta, men då framkom det att den gode J har tappat bort nyckeln till vindsförrådet där allt julpynt finns. Typiskt. Så nu sitter vi här i ett jullöst hem och tittar på Miami Ink. Tack och lov att man har lite Julmust♥ så att man får nån julstämning.

xoxo


Just Dance

Såhär i den sena lördagskvällen bjuder jag på lite musiktips. Jag har just fått tag i ( svävande ordval) Lady Gagas skiva. Jag gillar´t, det är riktigt svängigt. Sen är fröken i fråga riktigt frän också:


Nåt att inspireras av nåsta gång man ska kliva ut kanske?

xoxo


Lördag 21.45

Äntligen en ledig lördag, det var inte dumt alls. Idag har vi varit på shoppingtripp, jag och J. Som vanligt så hittar man nada när man har tid och pengar att spendera. Helt värdelöst. Dock fick ett par glansiga leggings ( me loves leggings) och en klänning från MQ följa med hem. Tyvärr ser det ut som om klänningen ( som skulle bli min nyårsklänning) får flytta ut per omgående, jag tror inte att den var nåt för mig, tyvärr. Så jakten på nyårsklänningen fortsätter!

Nu har J gått över till grannarna för att dricka en ( läs: flera) pil

Fredag med Thailandsförberedelser

Efter en arbetsdag som aldrig verkade ta slut var det dags för vännen  B att komma hit och käka lite mat, dricka thailändsk öl samt berätta om sina smultronställen där nere. Han har varit där en massa gånger, så gossen vet vad han pratar om. Det känns bra att ha lite hum om vad man ska ta vägen.


Hit ska vi åka. Det ser inte fult ut.

Imorgon blir det shopping för hela slanten, sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet!

xoxo


Midnight Passion..

...så heter det nagellack från H&M som jag nu sitter och kladdar på ( kanske lockar någon läsare som ser rubriken och förväntar sig snusk - tji fick ni!)

Förut var vi på hockey. Det var en rätt spännande match och vårt lag vann ( Yay!) Dessvärre tror jag inte att det är lika roligt för J att gå på hockey med mig som det är för honom att gå med sina polare. Jag har väldigt svårt att vara tyst. Han får stå ut med frågor och utrop såsom " Oj, vad konstig han ser ut"/Nämen titta vilken konstig frisyr"/ "Kolla så glada de blev"/"Jag är verkligen jättesugen på popcorn"/" Jag har träsmak i häcken"/ "Varför gjorde han så?" "/"Titta han ramlade, moahahaha"/"Buuuu (fast med väldigt liten röst)/ "Kom igen nu J, klappa så att de känner vårt stöd"/" Sitt ner, vi kan inte gå innan slutsignalen, då kanske de blir ledsna" etc. etc. etc.
Det är ett under att jag får följa med överhuvudtaget. Men jag har som bekant skaffat mig en rar man. Han köpte t.o.m. kexchoklad åt mig.

xoxo

Hockeynight

J ringde förut och undrade om jag skulle me dpå hockey ( han hade fått biljetter på jobbet) Jag är väl inte världens största hockeyfan, men det brukar bli lite rolig stämning när manser det live. Dessutom finns det korv där. Jag är ett stort fan utav kok-korv som serveras vid sådana här arrangemang. Dessutom brukar det finnas kexchoklad. Me likes it.

xoxo

Nåldyna: part2

Dagen inleddes med ännu ett nålstick, influensa-spruta denna gång. Nu är jag rustad för allt. Dessutom har jag två kraftlösa överarmar med fula plåster på. Jag är rätt vek.
Denna dag har varit som alla andra dagar nuförtiden ( = rätt trist) men en ljuspunkt var att Mamma och C kom ner och bjöd ut mig på lunch. Det var jättemysigt ♥
Efter jobbet ska jag bege mig ut på stan och köpa 1) lite julklappar till andra 2) lite julklappar till mig själv.

xoxo

Finfin kväll

Kvällen tillbringades i K´s bästa sällskap. Efter att ha intagit god mat samt allehanda gotter, blev vi sittandes länge och funderade kring saker och ting. Och folk.
Dessutom kom vi på värsta bästa grejen, men än så länge är detta en väl förborgad hemlighet. Hihihi.Hohoho.Hehehe.

xoxo

Sara=nåldyna

Idag på förmiddagen var jag och J iväg och fick våra sprutor inför Thailandsresan. Om det nu blir nån resa. Tydligen trappas bråkandet upp därnere. Vi har en vän ( Pokermiljonären) som för närvarande befinner sig Bangkok, han hade inte märkt så mycket av stridigheterna än. Dock har vi en annan vän, M, som sitter fast på flygplatsen i Bangkok.Han märker av det rätt mycket om man säger så.

Vi får hoppas att det löser sig till det bästa för alla inblandade.

K, ikväll kommer jag på besök!

xoxo

Sämsta möjliga start på dagen?

Saker man inte vill ska hända 10.30 morgonen efter en natt då man inte har sovit och känner sig fulful:

* Man blir intervjuad för en tidning och får en kamera modell grande upptryckt i nyllet, samtidigt som man står och dum-ler fast man har gjort en deal med sig själv att man inte ska le på bild eftersom man blir alldeles för lik sin far då ( fast utan skägg). Nämnda kamera tar x antal hundra bilder ( känns det som) och blixtrar galet mycket. Undertecknad får lite papparazzi-feeling och gillar det, tills jag kommer på det där med leendet och pappa igen och att många människor kommer se detta i tidningen. Typ imorgon.
Tack gud att idag var en Tvätta-Håret-Dag. Inte för att det kommer hjälpa nämnvärt, men det känns något bättre iallafall.

xoxo

Kärlek

Jag har lagt vantarna på världens bästa man. Vad gör han när jag har haft en riktigt shitty dag? Jo, han ställer sig och gör hemmagjorda pannbiffar, potatismos och sås när jag kommer hem ( medans undertecknad ligger i soffan). Dessutom gör han varm o´boy med kanelbulle åt en när man sitter och kollar på Färjan.

Jag har det allt bra.

xoxo


Kära tomten!

Har du vägarna förbi, så får du gärna titta in med följande skodon:

www.asos.com

Jag skulle köpa dem själv, men just nu är jag snål och tycker att de blev lite för dyra med all frakt. Har du inte tid att komma med dem, får jag fundera på saken igen.

Mvh Sara

Murphy´s law

A.k.a Lagen om alltings jävlighet. Eller lite mer vetenskapligt uttryckt: Om någonting inte kan gå fel, så går det fel i alla fall.
Idag känns det som en sådan dag. Dessutom är det stridigheter i Thailand också så nu kan vi säkert inte åka.

xoxo

Mental note

Det är idag endast en (1) månad kvar till julafton.
Jag känner mig något stressad.

xoxo


Måndag. Nu igen.

Honestly, det måste vara så att måndagar är mer förekommande än andra dagar i veckan. Suck. Det känns som det är måndag jämt.
Större delen utav söndagen tillbringades i soffan ( såg på Coach Carter=bra film) där jag försökte kurera mitt onda öra med x antal liter Julmust♥. Men framåt kvällen började jag känna mig extremt rastlös och dessutom skulle J lägga sig och sova ett par timmar då han skulle iväg och jobba natt, så jag behövde komma ut.

Då åkte jag och C och spelade bingo.

Japp, ni läste rätt. Vännen E jobbar ibland som bingoutropare i en hall, så vi drog dit för att vinna storkovan. Tyvärr så lyste storkovan med sin frånvaro, men det var rätt trevligt ändå. De serverade t.o.m. Julmust på burk, så jag var nöjd. Enda minuset ( förutom de...eh....speciella människorna som huserade i bingohallen samt den suspekta lukten) var att man var tvungen att viska hela tiden. Det var lite jobbigt. 

Jag kommer att återvända, då ska storvinsten ros hem. 

xoxo 

Aj.

När man vaknar på en söndag och upplever någon sorts smärta, brukar detta vanligtvis vara förknippat med baksmälla. Detta var inte fallet idag, tyvärr har jag åkt på nån sorts öroninflammation igen. Det värker hela tiden, och extra mycket när jag tuggar ( vilket är extra värdelöst eftersom man gärna vill tröstäta när man är sjuk och ynklig)
Gårdagskvällen började väldigt förvirrat, men sen planade den ut och utvecklades till en mycket trevlig kväll. Vi invigde ett nytt ställe som vi inte hade varit på förut, det var inte det sämsta men inte heller det bästa haket jag har besökt.

Nu: Julmust och soffa.

xoxo


Inget viktigt

Nu är klockan 03.34.
Detta blogginlägg innehåller ungefär lika mycket vettigt som det brukar göra ( läs: n-a-d-a)
Jag ska sova, men J snarkar. Nu ska lille J få stifta närmare bekantskap med en kudde. Moahahaha.

xoxo

Det är ingen vanlig dag, för det är mormors födelsedag!


Jag befinner mig nu på min arbetsplats för sjätte dagen i rad. I skrivande stund har vi noll kunder i butiken, vilket betyder att sex timmar kommer att kännas oändligt långt. Dock har jag något att se fram emot efter jobbet, då jag ska åka och fira mormors 82-årsdag! Grattis Gunvor! Presenten ( hon har frånsagt sig alla presenter, men nånting måste man få när man fyller) består av en fin flarra rödvin. För är det nåt man ska göra på en lördagskväll när man fyller 82, så är det att ta sig ett järn.
Grattis världens finaste mormor!

Annars kan ni ta och kolla in bästa Ks blogg som har fått nytt utseende. Kalassnygg!

xoxo

Sara undersöker

Det har varit mycket snack om den nya filmen Twilight som har premiär i dagarna. Den är som bekant baserad på boken med samma namn av Stephanie Meyer. I veckan fick jag denna bok ( tack tack) i dess svenska utgåva, så nu tänkte jag läsa och se vad all hypen handlar om. Jag ska inte säga att jag ger mig in i detta med öppet sinne, jag gillar inte vampyrer ( kanske mest för att jag tycker de är scary). Vi får se hur den artar sig.


Fredagskväll

Kvällens sällskap:


Mmmm, my favourites ( tänk Gollum-röst)

Jessie var med också, men hon ville inte vara med på bild. Vi såg på Idol, idag var sista programmet jag såg eftersom min favvo Anna åkte. Kalla mig en tönt, men när hon sjöng Stad I Ljus ( Tommy Körbergs gamla dänga) så ryyyyste jag. Duktig tjej, den där lilla.
Imorgon väntar sex timmar i Bokhandeln Som Gud Glömde.

xoxo


Ett måste på önskelistan

Jag har alltid varit en sucker för Gilmore Girls, ett tag följde jag det maniskt varenda vecka. Jag vet inte om det är den onaturliga ( men dock lysande)  dialogen eller karaktärerna, men det är något som gör att man bara vill se mer.  Dessutom har jag märkt att J sitter och smygkikar på gamla repriser av programmet när han tror att jag inte ser. Han (jag) kanske ska få en sån här? :


Gilmore Girls. 42 skivor. 7 Säsonger.

Me wants it. Me wants it bad.

xoxo

DET SNÖAR!

Attans bananer, det toksnöar ute! Jag hoppas på en massa snö framöver,  ska det vara vinter kan det lika gärna vara fetmycket snö. Hörde ryktas om att det har varit mycket rönnbär i år, något som osvikligen tyder på att det blir mycket snö.
Fredagar brukar vara min favoritdag, men den känslan har inte infunnit sig idag. Jag misstänker att det har mycket att göra med att jag jobbar 10-16 imorgon. Därför tänker jag gå och köpa mig nåt fint efter jobbet, än en gång vill jag påpeka att det alltid funkar att köpa sig lycklig.

xoxo

Bring me Gisele!

Titta vilken fin t-shirt. Jag vill HA den! Tyvärr insåg jag det efter alla andra och nu finns det bara S och XS kvar. Jag som ville ha en stor variant, som man kan ha till leggings och grejer. Där ser man, det är bäst att slå till med en gång. Suck.


(från www.bbook.se)

xoxo

Några nya vänner

På äldre dar har jag blivit helt facinerad av skor. Skor i alla de former. Förut så kvittade det var jag satte på fötterna, så länge jag inte fick skavsår. Till saken hör att jag har väldigt svåra fötter ( läs: sneda, ett fint genetiskt drag jag delar med syster, mor och mormor. De är inte freaky sneda eller nåt, men dock sneda så det räcker), varpå det kan vara svårt att gå oskadd i ett par högklackade pjuks. Antingen så har fossingarna rätat upp sig lite, eller så har min toleransnivå höjts, nu vill jag bara ha fiiina skor på mig, all day every day.
Jag tänkte härmed presentera några nya inneboende i min klädkammare:
 
Vintage - Gåva från KW´s mamma, anno 60-tal kanske? (skon, ej mamman)


The Foxy Shoe - Gåva från bästa K. Kanske den finaste jag någonsin sett (både skon och K)

The Vintage Boot - Buren av min finaste mormor på den tiden hon dansade bort flera kvällar i veckan div. uteställen

Jag hoppas att de ska känna sig hemma här hos mig ( noterar dock att den röda stöveln skulle behöva en rengöring..host..) och inte ge mig för många skavsår.

xoxo


Another day, another dollar

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar på den här veckan. Det är ju bra. Eller nåt.
Jag har lagt i en överväxel gällande julklapparna ( Saras metod: planera vad alla ska få, skriva lapp, köpa allting på den mycket stressig dag) Jag hade några som jag hade svårt att komma på saker till, men det har faktiskt lossnat. Sweet!

Imorse kom jag på att jag och min syster har en spa-dag som vi har fått i present, fast inte utnyttjat än. Det kan behövas i julruschen, då brukar jag vara sliten som en liten trasa.

Hoppas alla har en bra dag!

xoxo

Friends

Ibland uppmärksammar man inte känslan av exakt hur bra det känns att ha en riktigt god vän. Ikväll kände jag efter lite extra och det är minsann en väldigt fin känsla.
Tack K!

xoxo


Jag och Stig Helmer

Även om jag glädjer mig MASSOR över Thailandsresan, finns det en liten fimp i ölglaset : jag är flygrädd. Sådär att jag kan ligga vaken och tänka ut en miljon olika flygplansrelaterade scenarion som leder till min död.
Nu har jag hittat www.flygtrygg.se, som ska ge svar på alla mina frågor. Frågan är om det var nåt att ha egentligen, det står mest att statistiskt sett så är det större risk att skada sig med andra transportmedel och bla bla bla. Den har man ju aldrig hört förut. Dessutom rekommenderar de inte att man ska inmundiga alkohol innan flygning.

Yeah right.

xoxo


Miz Dita

Den här boken ska jag försöka få in i butiken:

 Burlesk Som Konstart, Dita Von Teese

Den engelska utgåvan är dock lite snyggare:

 Burlesque/Fetish and The Art Of The Teese

Något att ge bort i julklapp kanske? Eller hellre, nåt att få i julklapp.

xoxo

Färjan och Ben&Jerry´s

Tidigare i afton knatade jag bort till C för att snaska glass och se på Färjan. Jag tycker helt seriöst att Håkan ska få ett eget program. Vilken stjärna. Vilka uttalanden. Vilken man.
Nu ropar J om att jag ska hjälpa till att bädda rent i sängen ( han har varit en Duktig Sambo och tvättat hela dagen) Det känns som jag ska göra en insats.

Godnatt y ' all!

xoxo


Måndag 10.55

Nu börjar Helvetesperioden. Denna innebär att jag jobbar sexdagarsveckor ända fram tills nyår. It sucks.
Detta betyder att jag måste tänka glada tankar och fokusera på bra saker.
Förslag mottages tacksamt.

xoxo

Tips(om ni vill se en kass film)

Scenario: Man står i videobutiken ( eftersom man är en laglydig medborgare som inte laddar ner film. Jämt) och försöker välja film. Man har sett de flesta, och chansar på en film som man aldrig har hört talats om. En film som dessutom har några skådespelare som man vagt känner igen ( från nån serie på tv säkert) i huvudrollerna.
Det skulle man inte ha gjort.

Dagens dåliga val:

 Meet Bill

En tips, från mig till er.

xoxo


Hemma igen.

Det var verkligen überskönt att vara hemma litegrann, man borde göra  det oftare. Hemma började det dock snöa, vilket gjorde att jag fick resa hem rätt tidogt ( har inte bytt till vinterdäck än).
Nu sitter jag och försöker klura ut vad jag ska ge folk i julklapp. Jag känner att jag redan har vissa svårigheter, det är så svårt att tänka sig vad vissa vill ha. Och detta, kombinerat med att jag jobbar konstant fram till jul, bäddar för stress och andra otäckheter.

Förslag mottages tacksamt!

xoxo

Direktrapport från Landet

Jag är som bekant hemma hos föräldrarna över helgen. Här på landet serveras det mycket god mat ( har ätit tre gånger idag, då är inte all choklad och julmust inräknad) fast det är dock kallt! Jag är van värmen i vår lägenhet, och här får man trampa runt i tjocktröja och raggsockor. Men det gör inget.
Dagens aktiviteter har innefattat ett besök hos min far&styvmor ( måltid numero uno) tillsammans med mina systerdöttrar+svåger.Vi var ute på promenad med hund och klappade hästar ( Jag kom på hur mycket jag älskar hästar, nån som vill börja rida tillsammans med mig???) Sen åkte jag tillbaka hit till mamma&styvfar ( måltid två och tre) och i skrivande stund sitter vi och myser. Och äter litegrann till. Just nu tittar de på dansbandstramset, vilket jag märkte med en gång inte var något för mig.
Imorgon bär det av till civilisationen igen. Där kylskåpet är tomt, fast temperaturen är högre.

Trevlig helg på er alla!

xoxo


Spelkvällsrapport.

Jag vann.
Godnatt.

xoxo


T minus 60 minutes

En timme kvar utav den här arbetsveckan. Den känns väldigt lång, för jag har fått ont i ena örat. Damn it, jag trodde jag inte skulle bli sjukare nu.
Imorgon ska jag förmodligen åka hemöver och hälsa på familjen. Jag har även tänkt att tillbringa natten där, vilket vetyder att jag ska stanna inne i helgen. Detta är ju en liten sensation i sig själv. För att detta ska kunna hända behöver jag lämna stan, för det finns många trevliga vänner som försöker fresta mig. Nu hoppas jag att min mor har laddat kylskåpet, för jag är sugen!

Hoppsan, nu är det bara 55 minuter kvar. Yay!

xoxo

Muffinsfoto

K, muffinsbilder kommer inom kort!

X antal år till...

Fan. Nu råkade jag ut för ett dåligt passfoto igen. Detta trots att jag gick upp extra tidigt och pyntade mig och fixade håret.Denna gång satte vädergudarna en fet pinne i hjulet, för det ösregnande och blåste när jag skulle ta mig till polishuset. Resultatet: uppskattningsvis en miljon småhår som gjorde mitt hår fluffigt ( på ett obra sätt) Suck.
Ikväll är det som sagt spelkväll, jag är otroligt laddad. Dessutom har jag övertaget med att vara den som kan reglerna. Hähä.

xoxo

Kallt.

Jag gillar verkligen inte den här årstiden. Det är kallt. Det blåser. Det regnar. Eller så blåser det kallt och regnar samtidigt.
Ikväll har jag tvättat ( tråkigt) och sett på världens bästa tv-program ( Criminal Minds). Jag försökte tänka lite varmare tankar, så jag bytte färg på naglarna.

Mavalas La Paz - I like it.

Imorgon ska jag fixa pass, det känns lite ångestladdat. Förra gången struntade jag i hur jag såg ut på passfotot = fick dras med ett ful-pass i en herrans massa år. Detta skall icke upprepas.

xoxo

Ang. muffins

Många av er har undrat vad det blev för slags muffins. Det blev en vanlig "vit" variant med hackad Marabouchoklad med Dajm i på insidan. Därefter smälte jag mer sån choklad och doppade muffinsarna i. Det hela avslutades med lite rosa strösselhjärtan på toppen.
De var rätt goda faktiskt.

xoxo

Muffins Mania!

Igår befann sig sex flickor och uppskattningsvis ett hundratal muffins hemma hos C för frosseri och SATC-filmen. Filmen är ju som säkert alla vet LJUVLIG och muffinsen liksaså. Dock hade vi gjort alldeles för många, vilket resulterade i ett stort överflöd ( något som mina arbetskamrater idag är väldigt glada över)
Idag ska jag tvätta när jag kommer hem, tråkigt men dock väldigt nödvändigt. Imorgonkväll är det dags för spelkväll/ost&kex-kväll/mysbyxekväll/absolut-inte-gå-ut-kväll, ännu en gång hos C. Shall be grand.

xoxo


Passport

När man ska åka utomlands måste man ha ett pass. Mitt pass har gått ut för ett tag sen, så nu måste jag skaffa ett nytt. Förut har polishuset haft öppet till 19 på kvällen, vilket har betytt att jag har kunnat åka dit efter jobbet. Nu har det ändrat öppettiderna, vilket betyder att jag måste inställa mig där i arla morgonstund för att fotas och grejer... Suck. Arla morgonstund är inte min bästa stund när det gäller fotograferande. Det här med pass känns  lite angeläget, man ska ju ha det ett bra tag. Jag minns med fasa att jag inte ansträngde mig nåt vidare inför mitt förra passfoto, och då var resultatet därefter också. Det var en mycket lycklig dag när passet gick ut.

xoxo

Älskade Asos

Igår satt jag i x antal timmar och suktade efter nästan allt på Asos hemsida. Speciellt smycken och skor.... Mums. Kära K är ju en fena på deta här med Asos-shopping, så jag har experthjälp att tillgå.
Nu är det lunch!
xoxo

Jag - ett nagellacksfreak

Ikväll bestämde jag mig att prova China Glaze BFF som jag fick av K ♥  i födelsedagspressie( tillsammans med en massa andra fina saker förstås)  Jag kan överlägset säga att China Glaze är de bästa nagellacken jag har provat, det är lätt att måla och de torkar på nolltid. BFF är  "  är en holografisk mörkrosa nyans med lila inslag. Med denna färg på dina naglar så kommer du att vara fin till både vardags och fest" ( www.eleven.se) Synd bara att det är lite mer vardag än fest för min del imorgon, suck. Men titta vad fint det blev! :

( OBS! Bortse från torra/trasiga nagelband, jag är rätt kass på att sköta sånt)

Måste.beställa.fler.nagellack.

xoxo

Ni kan kalla mig The Cupcake Queen. Typ.

Efter att ha lekt domestic goddess i köket ett tag, resulterade detta i en plåt muffins ( muffinsplåt, 64:-, inhandlad på ClaesOhlsson dagen till ära) Det blev en variant av ljus muffin med hackad Marabous choklad med Dajm i. Av nån konstig anbledning hamnade all choklad på botten(=dåligt) men de brände inte fast eller blev lösa (=bra). Dessa ska imorgon garneras med små hjärtan, ska bara få dem att fastna ( Sara P, jag fattade inte det där med äggvitan! Kanske kan man ta lite choklasås och limma med...? )

Som tur var hade jag ständig smskontakt med min klippa Sara P, som bistod med allt från ingrediensförslag till ugngradtal. Jag bugar och bockar =)

Nu ska Sara ( a.k.a Nigella) duscha samt fixa naglarna.

xoxo

Snor

Idag är jag massivt snorig, det är rätt värdelöst. Dock är jag nöjd sålänge jag slipper hela febergrejen, stackars J har legat på soffan och svettats och yrat inatt. Jag är supersnorig och väldigt hostig, men ingen feber än *peppar peppar*

Efter att ha fått finfina muffinstips ( tack Sara P, tack KW) ska jag bege mig ut till Maxi ikväll och kika lite.

Fast nu måste jag snyta mig. Igen.

xoxo

Cupcake-emergency

Å kära nån. C bjöd in mig på muffins-buffé på onsdag med tillhörande tittning på SATC-filmen. Det låter ju helt ljuvligt, men det finns en hake.
Jag måste baka muffins.
Första tanken i mitt huvud är att man kanske kan köpa goda muffins nånstans..? Inte? Å andra sidan är bakning lite av min forte, jag är helt kulinariskt handikappad men bakning fixar jag faktiskt. Kan bero på att bakning är en mer exakt vetenskap än matlagning, där man ska gå på känsla ang. kryddning och skit.
Så, nu gäller det att googla muffinsrecept ( läs: lättbakade muffinsrecept).

 Nåt i den här stilen kanske?

xoxo


Willma vann

 Det fick bli en Willma-guide

Willmaguiden såg bäst ut ( dessutom är den på svenska, så att J slipper anstränga sig ;) ) Denna bok ska lusläsas från pärm till pärm i jakt på de bästa platserna. Alla förslag mottages tacksamt.

Note to self: Beställ tid för vaccination ( aj ), gå till Polisen och beställ nytt pass ( usch ) samt kolla in ryggsäcksutbudet.

J ligger ute i soffan och har jättemycket feber, stackarn. Jag har gjort min hustruliga plikt och trugat i honom piller, vätska och glass. Sen ska han få vara ifred, jag ska glida bort till C och kolla på Färjan. Dessutom har jag hört ryktas om bullar. Sweet!

xoxo

Thailandstips

Idag är jag sjuk. Hemma ligger en sambo med feberfrossa och själv har jag ont i halsen och i huvudet. Dock gick jag till jobbet ändå, än så länge känns det uthärdligt.
På en måndag är det inte så mycket kunder, så jag står och funderar på vilken guidebok jag ska investera i inför resan ( nåt måste jag sysselsätta mig med) Det finns två kandidater:
 Lonely Planet...
...eller...
 ...Willmaguiden.

Någon som är bättre än den andra?

xoxo

Våga Vägra Magväska

Nu är resan bokad. Helt plötsligt öppnas en helt ny värld av möjligheter ( och problem):

Problem no1: Jag är flygrädd. Jag ser framför mig två olika alternativ:
a) planet störtar, vi tokdör( av olika anledningar såsom motorhaveri, kapning mm) .
b) Planet störtar mitt ute i ingenstans, vi överlever fast dör en långsam död ( tänk Alive om ni känner till filmen)
Problem no2: Jag har ingen jättestor ryggsäck då rullresväska tydligen inte är det bästa alternativet
Problem no3: Jag tilltalas inte av tanken att ha magväska ( enbart att skriva det gör mig illamående) Tydligen är det dock rätt smart att ha det. Suck.
Problem no4: Såfort jag ser nyheter på nätet eller på tv handlar de om
a) nån pilot som har fått stroke under sin flygning och blivit blind eller liknande
b) någon har dött i Thailand efter att ha blivit stungen av en kubmanet
Dessutom måste jag förnya mitt pass och ta en massa sprutor.

Okej, positivt tänkande här då...

Möjlighet no1: Jag ska besöka ett land ( om jag inte dör på vägen) som många beskriver som paradiset på jorden
Möjlighet no2: Jag ska göra det i sällskap med några av mina favvo-människor
Möjlighet no3: Thailand är varmt. Och soligt. Och billigt.

Visste ni förresten att magväska heter fannypack på engelska? Det tycker jag är ett roligt ord.

xoxo


Visste ni att...

...

Det tidigare namnet för Thailand var Siam. Namnbytet från Siam till Thailand gjordes två gånger.

  • 1939 inofficiellt namnbyte från Siam till Thailand.
  • 1945 ändrade man tillbaka till Siam.
  • 1949 ändrade man tillbaka till Thailand.
Och dit ska jag åka i januari. Vi har just bokat resan. Det kommer bli fina x antal veckor det. Jag är redan supermegajätte nervös. Gillar inte riktigt det där med att flyga så jag funderar på lite terapi ( Stig Helmer-style) Eller så får jag helt enkelt ta mig en grogg ( eller flera)

xoxo

Vår Kväll I Bilder:


Finaste K kom på kalas...

...och hon hade med sig födelsedagspressies♥
Bl.a. finfina nagellack från Cina Glaze ( finns på www.eleven.se) Här är färgen Evening Seduction som åkte på kvällen till ära. .
 ..fick även färgen BFF. Awwwww!..
..och jättefint armband från Nelly ( som vi matchade ♥)..

...vi lyssnade på lite gamla godingar.. ( Viva YouTube! )
...fotade MASSOR...

Sen gick vi ut. De bilderna är censurerade :D

 Tack gumman för en perfekt kväll! ( bilden har jag snott från K)


" Sara helgar vilodagen efter bästa kvällen igår"

..så står det på min facebook idag. Och vilken kväll det var! Jättekul!! ( Tack K för världens bästa kväll! ♥) Sitter och pysslar ihop ett litet fotomontage, så att ni får se exakt hur kul det var ( jag förstår att ni alla är fulla av förväntan)
Stackars J ligger i soffan och sover ( och snarkar), han fick åka hem från jobbet med feber förut. Det är väl en utav nackdelarna med att vara sambo, man delar även baciller, så snart ligger jag väl också där och är sjuk och ynklig. Måste.äta.c-vitamin.

xoxo

WE´RE BACK BITCHES!xoxo

Shopping: check!

När klockan slog 12 lämnade jag helt sonika min post på jobbet. Stackars KW, hon hade nog häcken full hela eftermiddagen, för folk strömmade in i butiken när jag gick ut. Personalplaneringen funkar finfint på mitt jobb. Not.

Sedan spenderades några timmar på stan med K♥ då vi inhandlade nödvändigheter ( dvs: ny outfit samt alkohol). Nu ska jag trampa ner till affären och förbereda vår fabulösa middag. Det ska bli så otroligt KUL!

Jag önskar alla en trevlig lördag!

xoxo

LÖRDAG!

Äntligen är dagen här! I skrivande stund står jag i butiken (gäsp) men det ska jag bara göra i exakt en timme och 31 minuter, sedan drar jag. Då är det dags för shopping med bästa K inför kvällens aktiviteter.

Detta är en episk händelse. Loves it!

xoxo

T minus: just a few hours!

SNART ÄR DET LÖRDAG! Och efter att jag har tillbringat ett fåtal ( läs:två) timmar nere på firman är det dags för en shoppingtur med K och sedan på kvällen: P-A-R-T-A-J! Det ska bli så otroligt kul, har sett fram emot detta länge.

I skrivande stund sitter vi och kollar Thailandsbiljetter, men det krånglar så jag blir irriterad. Då tycker jag att vi ska byta resmål och åka till Miami istället, det skulle vara lite coolt. Dessvärre är inte J med på noterna. Än.

xoxo

Typiskt mormorscitat:

" Sara, umgås du inte med några bögar längre? De är ju alltid så fina, de där bögarna"

( Mormor har en major crush på Barbados-Magnus Carlsson)

xoxo

Min mormor.

Den här veckan har verkligen rusat fram. Ikväll efter jobbet köpte jag en Svensk Damtidning och en påse snask och drog iväg för att överraska mormor. För er som inte vet så har jag världens fränaste mormor. Hon var värsta partypingland back i the day; det var förfester, krogrundor och kryssningar (!) för hela slanten. Jag tror att mormor saknar den tiden otroligt mycket, hon är inte speciellt nöjd med att bli gammal ( hon fyller 82 senare denna månad) Hade knäet hållit så skulle hon gärna ha dragit på sig klackarna igen och tagit en svängom nån lördagskväll. Jag tycker att det är helt underbart att ha en mormor som är såpass ungdomlig och med i matchen, som klarar sig själv trots sin ålder.  Som substitut för hennes förlorade utekvällar får hon höra allt om mina, och allt om mina vänner och deras upptåg ( detta tycker hon är speciellt intressant). Även om hon numera får tillbringa tiden med korsord, böcker, Efterlyst ( en klar favorit) och sport på tv ( hon har blivit helt frälst på senare tid, jag misstänker att det är för männens skull) så är hon nog rätt nöjd ändå. Hon har barn, barnbarn och barnbarnsbarn ( mina små systerdöttrar) som hon tycker om, och som tycker om henne.
                                            Detta blogginlägg dedikeras till min mormor Gunvor ♥

Blottläggelse ( är det ens ett ord?)

Det spelar egentligen ingen roll, det är iallafall det första ordet jag kommer att tänka på när jag läser det här. Jag brukar följa Hanna Fridéns blogg, mest för att hon är en rätt frän och oblyg brutta. Även om jag inte delar ens en bråkdel av hennes problem, är det ändå rätt mycket jag kan känna igen i hennes inlägg. Läs det!

xoxo


Redan torsdag

"Det är inte tiden som går fort, det är livet"
Det är någon författare som har gjort en bok som heter så, men jag har glömt vilken ( Sara P, är det inte Ewa Persson? )
Nu är det redan torsdag, vilket betyder att det snart är LÖRDAG! Då är det, som alla vet, dags för the comeback of the century. Det ska bli så galet kul!

xoxo

Onsdag 15.52

Han vann! Det är lite spännande, får se vad han kan åstadkomma med det där landet.

Ikväll har jag en finfin kvällsdate, vi måste givetvis ladda och planera inför lördagens stora händelse. Och skvallra lite förstås ;)

K, jag kommer så fort jag slutat!

xoxo

Team Obama!


Inatt hoppas vi på den här killen. Det är lite stort att tänka på att man får vara med om att ett stycka samtidshistoria skrivs. Fränt.

xoxo

Tisdag 14.58

Idag fick vi se schemat från den här veckan och fram till nyår. Det var inte trevlig läsning. Jag jobbar sexdagarsveckor nästan varenda vecka fram tills dess. Suck. Grin. Tandgnissel. Å ena sidan är det fint att få en massa extra i lön. Å andra sidan är det rätt skönt att ha ett liv också. Jag ska se om jag kan omförhandla lite, lurar på om jag kan få gå hem tidigare vissa dagar, då skulle det kännas lite lättare.

Positivt är att båda fina flickorna Sara och Johanna kommer och håller mig sällskap. Sweet! Ni är efterlängtade!

xoxo

Dagens Orättvisa

 Snyggsnyggsnygg
Megan Fox i tjeckiska Esquire

Det här är inte ok.

xoxo

Bezzerwizzer

Jag sa ju att positivt tänkande är a och o( varifrån kommer fdet uttrycket egentligen, har försökt googla utan framgång). Gissa vem som vann när vi spelade Bezzerwizzer? Moi! Jag gillar verkligen såna där kunskapsspel, då påminns man om att man inte är helt bakom flötet ( än iallafall)

xoxo

Nya skor

Idag kom KW med en trevlig överraskning. Hon var nyligen hemma hos sin 85-åriga mamma och rotade i garderoberna, varpå hon hittade två par svarta sammetspumps i olika utföranden ( och med hööög klack) Rar som hon är tänkte hon på mig och tog med dem, så nu ska de få bo hemma hos mig hädanefter. Skorna i fråga är säkert från sent 70-tal och riktigt fräna ( om jag får säga det själv). Tack tack!

Ikväll är det spelkväll hemma hos M med arbetskamraterna. Det vankas god mat och dryck och en massa sällskapsspel. Vi ska spela det nya spelet Bezzerwizzer och givetvis vinner jag ( positivt tänkande är a och o)

xoxo

Måndag.Igen.

Det finns verkligen ingenting positivt med måndagar ( om man inte skulle råka fylla år eller nåt). Dessutom brukar det vara tunt med kunder på måndagar, så det är en mycket lång dag.

Jag mår inte bra.

xoxo


Söndag 19.32

MÄTT! Efter en riklig söndagsmiddag hos J´s familj är det nu dags för filmkväll. Av någon anledning är det alltid filmkväll hos oss, vilket betyder att tio pers ska trängas i soffan. Suck. Det känns alltid lika motiverat när man har egen-tidsbehov. Men idag ska JAG iallafall välja film, om det  är det sista jag gör. En KitKat skulle vara gott också.

T minus 6 days!

xoxo

Söndag 12.22

Gäsp! Det här med tvådagars tar på krafterna, trots allt är man ju inte 20 längre. Men kul var det! Lika avslaget som festen var i fredags, lika K-U-L var det igår. C´s lägenhet var fylld av glada människor, och jag har inte skrattat så mycket på evigheter.
Sedan begav vi oss till vårt vanliga ställe och där var det som vanligt. Dock inträffade en incident som var minsta sagt...skakande. Eller nåt, jag vet inte riktigt än faktiskt. Usch. Jag gillar inte att inte veta.

Idag vill jag bara sitta. Ensam. Men jag ska på söndagsmiddag hos J´s föräldrar.

xoxo

Lördag 11.57

Det var som bekant Halloween-fest igår. Tyvärr var det en rätt trist fest, men vår lilla grupp gjorde det bästa utav situationen iallafall. Jag hade valt rätt outfit iallafall, ingen annan var slampig polis. Kvällens minst orginella idé var nog djävul, det verkade som om alla sprang omkring med små horn på skallen. Bland de minnesvärda förklädnaderna finns E som blottare ( endast iklädd lång rock, och då menar jag endast), R i fruktansvärt skrämmande Jigsaw-kostym och N som en ruskigt porträttlik Joker.

Nu är det bara att ladda om, ikväll är det inflyttningfest. I skrivande stund är jag ungefär 0% sugen. Ska ta en tur på stan och se om jag hittar nåt roligt att ha på mig, då brukar det kännas bättre.

K, bara en vecka kvar!

xoxo


RSS 2.0